Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Márvány édességek, sajtok, ételek, finom receptek képes leírás - Márvány.tlap.hu
részletek »

Márvány édességek, sajtok, ételek, finom receptek - Márvány.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: marvany.tlap.hu » Márvány édességek, sajtok, ételek, finom receptek
Keresés
Találatok száma - 12 db
Diós-márványsajtos tésztasaláta

Diós-márványsajtos tésztasaláta

A salátát megmossuk, a leveleit csíkokra vágjuk. A citrom levét kifacsarjuk, az ecettel összekeverjük. A rokfortot apróra daraboljuk. A dió felét nagyon apróra vágjuk, másik felét félretesszük a díszítéshez. Elkészítés: A tésztát 5 liter sós, olajos vízben 8-10 perc alatt "al dente" megfőzzük, majd leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. A salátát rövid időre az ecet és a citromlé keverékébe mártjuk. A rokfortot a tejben kis láng felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejfölt és a megvágott diót, végül borssal ízesítjük. A salátát a mártásba forgatjuk, és a tésztával együtt azonnal tálaljuk. A fél dióbelekkel díszítjük.

Koszorú

Koszorú

A lisztet a sütőporral és a kakaóval elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített sütőformába nyomkodjuk, úgy, hogy a forma mindkét oldalán kb. 3-4 cm peremet alakítsunk ki. A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk. A túrót a cukorral, a pudingporral, a tojással, és a citromhéjjal egy keverőedényben konyhai robotgéppel jól elkeverjük, majd hozzákeverjük az olvadt vajat. A krém 2/3 részét a tésztán egyenletesen elosztjuk. Hozzáadjuk a kakaót a maradék krémhez, és jól elkeverjük, majd a világos tölteléken egyenletesen elosztjuk. Végül egy villa segítségével a tölteléket átforgatjuk, hogy az márvány mintázatot adjon. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Kuglóf

Kuglóf

Előkészítésként egy kis lábosba szórjuk a mazsolát, ráöntjük a rumot, feltesszük a tűzhelyre melegedni, és amint a rum felforrt, lezárjuk alatta a gázt és félre tesszük kihűlni. Ezután egy közepes méretű tálkában összekeverjük a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával, aztán ezt is félre tesszük. Végül alaposan kivajazzuk a kuglóf formát. Egy nagy keverőtálban pár perc alatt robotgéppel összehabosítjuk a puha vajat a kétféle cukorral és a vaníliarúd kikapargatott belsejével, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, aztán lassú fokozatra kapcsolt géppel 2-3 részletben belekeverjük a sütőporos-szódabikarbónás lisztet is. Az így kapott sűrű tésztát fellazítjuk a tejszínnel. Most jöhet a márványosítás, azaz megfelezzük a tésztát. Az egyik felét áttesszük egy másik keverőtálba, majd hozzádolgozzuk a kakaóport, a tejet és az apróra tört étcsokit. A tészta nagy tálban maradt másik felébe pedig belekeverjük a kihűlt, rumos mazsolaszemeket. Elővesszük a kivajazott kuglóf formát, majd felváltva, kanalanként elosztjuk benne a kétféle tésztát (egy kanál fehér" tészta, egy kanál barna" tészta), míg el nem fogy a tészta. Majd 175 fokon 35 perc alatt készre sütjük a kuglófot.

Márvány szelet

Márvány szelet

Arról nem írnék semmit, hogy is találták fel a süteményt, mivel erről nem is tanultam, illetve nagyon nem is érdekel. Annyit tudok, hogy a blogban található sütemény receptje mit tartalmaz. Valamint azt is tudom még, hogy nagyon finom. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Készítse el, fogyassza egészséggel.

Márvány tojás recept

Márvány tojás recept

A tojásokat 10 percig főzzük, majd kés fokával a héjukat megütögetjük, hogy berepedezzenek, de ne törjenek össze. A tojások főzővizébe keverjük a teát, majd ebbe visszatesszük a tojásokat, és 3 percig állni hagyjuk. Amikor a tojásokat meghámozzuk, olyan mintájuk lesz, mintha márványerezettek lennének, mivel a tea az apró réseken keresztül megszínezi a tojásfehérjét. Salátafészekben tálaljuk, ehhez a répákat és a zellert meghámozzuk, majd apróra reszeljük, a lecsöpögtetett kukoricával összekeverjük, és ecettel ízesítjük. Végül kis fészket készítünk belőle, ebbe rakjuk a tojásokat.

Márványsajtkrém

Márványsajtkrém

25 dkg márványsajt 25 dkg vaj 1 kk asafoetida fehér bors metélőhagyma friss petrezselyem 6-7 dióbél Elkészítés: 25 dkg márványsajtot keverjünk össze kb. ugyanannyi vajjal turmixgépben, ízesítsük 1 kk asafoetidával, fehér borssal, metélőhagymával és friss petrezselyemmel, végül vágjunk fel apró darabkákra 6-7 dióbelet, és keverjük a sajtkrémhez. Hidegen és meleg szendvicsre sütve is kitűnő.

Márványsajtos quinoa

Márványsajtos quinoa

A quinoát fél órát áztatom meleg vízben, közben háromszor-négyszer átmosom. Háromszoros mennyiségű forró vízben addig főzöm, amíg a pici magok átlátszóvá válnak. A vajat felolvasztom, 3-4 percig pirítom rajta a főtt quinoát, majd belekeverem a fűszereket, a márványsajtot, a túrót, a reszelt hagymát és a tejfölt. Még kevergetem a tűzhelyen egy csöppet, majd állni hagyom kb. 2-5 percig fedő alatt. Tálalás: Én sütiformát raktam a tányérra, és abba raktam az ételt. Ha lehúzzuk a formát, nagyon elegáns tud lenni. Alma-sajt-zeller-dió salátát körítettem mellé, és megszórtam füstölt sajt forgácsokkal.

Még több koszorú

Még több koszorú

A márvány koszorú sütemény koszorú sütőformában készülő kiadós változata a márványsüteménynek. A két különböző színű tészta keveredésének eredménye a formában minden alkalommal meglepetés, amely változatossá teszi az egyszerűen kikeverhető süteményt.

Meggyes márvány

Meggyes márvány

1 pohár tejföl, 1 tejfölös pohár étolaj, 2,5 tejfölös pohár cukor /50 dkg/, 4 tejfölös pohár liszt /60 dkg/, 1/2 csomag sütőpor, 6 egész tojás, 2 evőkanál kakaó, 20 dkg magozott meggy, porcukor a hintéshez. 6 tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, az étolajat, beleszitáljuk a lisztel elkevert sütőport, végül hozzáadjuk a tojások habját. Egy közepes méretű tepsit kizsírozunk-lisztezünk, fele tésztát beleöntjük. A másik felébe 2 evőkanál kakaót keverünk, a tetejére öntjük. Végül megszórjuk magozott meggyel. Porcukorral meghintve kockára vágva tálaljuk.

Hirdetés
Narancsos-Csokis Márvány Muffin

Narancsos-Csokis Márvány Muffin

A lisztet, vajat, cukrot, tojásokat, és sütöport géppel keverd össze, majd válaszd ketté! Az egyikbe rakd bele a narancs levét és héját, a másikba pedig a csoki masszát! Amikor ez megvan keverd össze a két masszát de óvatosan hogy márványos maradjon! És majd így rakd bele a sütőformába! Ja és a tetejére szórd a csoki darabkákat, amit korábban kis darabokra vágtál! Körübelül 20-25 percig süsd! Én csak fél adagból csináltam és az pont elég lett egy 12 db-os muffinsütőbe.Nagyon finom! Annyit változtattam rajta,hogy nem a tálba kevertem össze a kétféle masszát,hanem külön kanalaztam a lukakba,és ott egy kicsit késsel beletúrtam.

Torta

Torta

Márvány torta 15 dkg vajat jól össze kell keverni robotgépben 20 dkg cukorral, 3 tojással, 1 kiskanál reszelt citromhéjjal, majd lassan hozzáadni 25 dkg lisztet es 1 csomag sütőport. 2 részre osztani a tésztát és az egyik feléhez hozzáadni 4 dkg kakaóport (+ 1-2 kiskanál víz, hogy ne szálljon a kakaópor).

Vagdalt márványsajttal

Vagdalt márványsajttal

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg mélyhűtött, főtt natúr gesztenye, 20 dkg dióbél, 2 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 2 szál szárzeller, 1 kis cukkini, 1 piros húsú paprika, 2 ek olaj, 5 dkg darált mandula, 5 dkg zsemlemorzsa, 20 dkg márványsajt, 10 bazsalikomlevél, 1 tojás.

Tuti menü