Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Márvány linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Márvány képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: marvany.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 81 db
 A legszebb márvány hazájából

A legszebb márvány hazájából

Amikor a Gizella-téren járva néhány pillanatot áldozunk Vörösmarty márványszobra előtt a nagy költő dicső emlékének, amikor az Erzsébet-téren szemeink áldólag pihennek meg az emberiség nagy jótevőjének, Semmelweisnak és a felsőbb leányoktatás uttörőjének, Veres Pálnénak rokonszenves márványalakján, amikor ünnepi hangulatban a mórstilü Vigadó lépcsőzetén felhaladva, szemeink Vénusz istennő szobrának igéző szépségétől megittasodnak, mindannyiszor egy olaszországi város jut eszünkbe: Carrara.

 Új márványtábla a szovjet obeliszken

Új márványtábla a szovjet obeliszken

Megtartották Egerbektán a szovjet emlékmű márványtáblájának avató ünnepségét. Hegedűs János polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: az ünnepség spontánra sikerül majd, mert nem volt idő egyeztetni, hogyan is legyen a protokoll.

A legszebb...

A legszebb...

Magában véve Carrara egy jelentéktelen város Massa e Carrara tartományban, hét mértföldnyire a Liguri-tengertől. Szép kis templomán és szobrász-akadémiáján kívül e városkának alig van említésre való nevezetessége. És mégis kevés müvelt ember van a világon, aki Carraráról már ne hallott volna. Minek köszönheti ez a hegyközi városka nagy nevezetességét? Annak, hogy az egész világ innen kapja azt a hófehér márványt, amely müvészi, szobrászati és építészeti munkák megalkotására kiválóan alkalmas.

A márványozás egy papírfestési technika, Kínából indult útra

A márványozás egy papírfestési technika, Kínából indult útra

A márványozás egy papírfestési technika, melyet eredetileg főként a könyvkötészetben használtak, de képek készítésére is alkalmas. Eredete valószínűleg ázsiai, feltehetően vagy Japánból, vagy Kínából indult útra, és perzsa-oszmán közvetítéssel jutott el Európába, először Németországba a 17. század elején, majd nem sokkal később Franciaországban is megjelent, és innen terjedt el a kontinensen.

A márványozás vagy vízen festés technikája, ökörepével kevert ...

A márványozás vagy vízen festés technikája, ökörepével kevert ...

Röviden összefoglalva: a márványozás technikája abból áll, hogy az ökörepével kevert temperafestéket egy tálcába öntött alap felületére csepegtetjük. A festékcseppek szétfutnak a víz tetején és könnyen formálható mintát alkotnak. Ha erre a felületre papírt fektetünk, a vízben lévő keményítő segítségével a "vízen festett képet" papírra nyomtathatjuk. Minden egyes képhez új festéket kell felvinni az alapra. A víz tetején szétfutó színek, a festékcseppekből pillanatok alatt kialakuló szép képek örömet és sikerélményt szereznek, kisebbek és nagyobbak egyaránt átélhetik benne az alkotás örömét, ezért beteg gyerekek terápiás foglalkoztatására kiválóan alkalmas ez a festési eljárás.

A márványsügér

A márványsügér

A márványsügér (Astronotus Ocellatus) meglehetősen nagyra növő faj, sügérféle. Dél-Amerikából származik. Nagysága elérheti a 32-35 cm-t is. Ebből is kitűnik, hogy legjobb ezeket az állatokat magukban, ill. csak saját fajtársaikkal tartani. Nagyon sokáig tartotta magát az tévhit, hogy a külföldi irodalomban "Oszkár" névvel is illetett halakon a nemek megkülönböztetése nagyon nehéz, szinte lehetetlen. Mára ez a hibás tézis is megdőlt. Már egészen fiatal korban fel lehet ismerni a nemeket az alábbiak szerint: A hímeknék a két hasúszó gyakorlatilag egyetlen felületet képez, míg a nőstény egyedeknél két, egymástól elkülönülő úszót láthatunk (Akvárium Magazin 1997. után).

A munkácsiaknak már csak az emléktábla marad

A munkácsiaknak már csak az emléktábla marad

Munkács határában megrongálták az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc podheringi csatájának helyszínén álló emlékmű ruszin nyelvű márványtábláját - közölte csütörtökön a Kárpátalja című beregszászi hetilap.

AM System márványcsiszolás

AM System márványcsiszolás

A céget 1996-ban alapítottuk. Fő profilként a márványcsiszolást indítottuk el a szőnyeg és kárpittisztítás mellett. Márványcsiszolásra használt gépparkunk állandó fejlesztésével mindig a leggyorsabb és leghatékonyabb módszerek elsajátítására törekszünk, amit a lehetőségekhez képest a legkedvezőbb áron próbálunk prezentálni. Cégünk felelősségbiztosítással rendelkezik. Főleg a szállodaiparban vagyunk a legismertebbek, de a luxus szállodáktól a magánszemélyekig mindenhol vállalunk márványcsiszolást, márványpolírozást, napi és nagytakarításokat, szőnyegtisztítást és kárpittisztításokat, padlók gépi súrolását, szükség szerinti bevonatolását. Minden mások által megoldatlan tisztítási,takarítási feladatra szívesen vállalkozunk.

Antik márványszarkofágok Ciprusról

Antik márványszarkofágok Ciprusról

Nőalakú márványszarkofágra bukkantak ciprusi régészek, akik 2500 évesre becsülik a lelet korát.Pavlosz Flurencosz, a Ciprusi Régészeti Hivatal igazgatója szerint a szarkofág, amelyre egy larnacai építkezés során bukkantak, azért számít ritkaságnak, mivel import márványból készítették.

Hirdetés
Apolló és Artemisz mellszobrot találtak

Apolló és Artemisz mellszobrot találtak

Kiváló állapotban lévő, Apollót és Artemiszt ábrázoló márvány mellszobrokra bukkantak az időszámítás előtti VII. századból származó actiumi Apolló templomban végzett ásatások során. Iszmirni Triandi, a régészcsoport vezetője elmondta, hogy a legjobb Pendeli-hegyi márványból készült szobrok maradványait a templom belsejében találták meg. Az első vizsgálatok szerint a szobrok 3,5 méter magasak lehettek.

Bavimpex

Bavimpex

A Bavimpex Kft. több mint tíz éve foglalkozik Magyarországon tradicionális márvány, gránit, agglomerát és kerámia forgalmazásával, feldolgozásával. Ez idő alatt európai szín- vonalú gépeink által az egyik legnagyobb burkolólap forgal mazókká váltunk. Telepeinken a vásárlók tájékoztatása, döntésének megkönnyítése érdekében az anyagok, beépítési módok és formák ismertetése céljából bemutató termeket alakítottunk ki. Itt megtekinthető a cég- ünk által forgalmazott anyagok teljes választéka, melyek többnyire raktárunkból azonnal elszállíthatók, ritkább anyagok esetében megrendelhetők.

Befejeződött az Akropolisz felújítása

Befejeződött az Akropolisz felújítása

Befejeződtek az athéni Akropolisz főbejáratának 2000 óta tartó restaurációs munkálatai, az évek óta ott éktelenkedő állványzatokat lebontották. A görög kulturális minisztérium tájékoztatása szerint többek között ión oszlopfőt - az antik eredeti másolatát - montíroztak a két oszlopra, amelyek Athéné istennő szentélyének bejáratánál állnak. Az antik kazettás márványmennyezet egy részét is restaurálták. A restaurátorok fáradságos munkával távolították el a márványból azokat az oxidálódott fém részeket, amelyeket még a XIX. század elején építettek be támasztékként, és amelyek azóta károsították a kőzetet.

Benekő Épület és Sírkő

Benekő Épület és Sírkő

Vállalkozásunk több mint 5O éve van jelen a kőiparban. A nagyszülők által letett alapok az apák által elért sikerek után, a folyamatos fejlődés cégünk célja. Ennek megvalósulásáért dolgozunk, immár a harmadik generációs kőfaragóként. Jelenlegi telephelyünk 1989-óta működik Balatonszabadi településen. 2004-2005 évben alakítottuk át a telephelyünket az EU szabványnak megfelelő üzemcsarnok és kiszolgáló épület építésével.

Bes Márvány Gránit

Bes Márvány Gránit

Cégünk, a Bes Márvány Gránit Kft. 1996 óta van a hazai piacon. Termékskálánk évről évre bővült, így mostanra sokféle anyagból, nagy készletről, azonnali kiszolgálással tudjuk vásárlóink igényeit kielégíteni. Foglalkozunk márvány, gránit, mészkő anyagok megmunkálásával és elhelyezésével, melyekből ablakpárkány, konyhai- és mosdópult, lépcső, asztallap, kerítés fedkő, küszöb, kandallópárkány, kandallóburkolat illetve padlóburkolat készülhet. Ezen kívül nagy választékban találhatóak nálunk természetes hasított és pattintott burkolókövek (pl. mészkő, andezit, pala, gneis, homokkő, tufa, quarcit, riolit stb) járdák, teraszok, kocsibeállók, kül- és beltéri falfelületek, házlábazat, kerítéslábazat burkolására szabályos és szabálytalan kivitelben. Választékunkban szerepel még kőzúzalék, sétánykő, folyamikavics, gyöngykavics, dekorkavics, útalapkő, sziklakertkő, görgetek kő, kagyló, zeolit, kocka- és mediterrán kő, antikolt kő, tipegő, aquaristikai kő különböző szín és méretválasztékban. 2005 óta forgalmazunk kerti kiegészítőket, mint grillező, szalonnasütő, kaspó, hintaágy, kerti pad, filagória, díszkút, virágláda, kerti lámpás, madáritató, vízköpő béka, kerti járólap stb.

Borzovánál márványt fejtenének

Borzovánál márványt fejtenének

Ismét márványt fejtenének a Szlovák Karszt Nemzeti Park területén, Borzova határában. A kassai VSK Mineral társaság egy régi márványbányát szeretne újra megnyitni. A lakosság azonban attól tart, tönkreteszik a felújított utat, és romolhat az életminőségük.

Bőségkürt

Bőségkürt

Mesél a múlt című sorozatában ezúttal egy legendás szálloda, a Vadászkürt történetét elevenítjük fel. Írásunkból többek között kiderül, már 1842-ben folyóvizes mosdókkal volt felszerelve - amelynek kagylói carrarai márványból készültek.

Carrara Kőszakbolt

Carrara Kőszakbolt

A Carrara Kőszakbolt az 1989. évi megalakulása óta a piaci szegmens - gránit, márvány, mészkő feldolgozás - teljes skáláját reprezentáló megrendelői és partneri igényeinek teljeskörű, magas szintű kiszolgálásával csaknem 20 éve töretlen sikerrel teljesíti a legkülönfélébb egyedi igényeket is.

Tuti menü